Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat sneller kloppen als een romantische, bijzondere verrassing zo goed uitpakt dat mijn vrouw tranen in haar ogen krijgt van geluk, ze mij aankijkt en ik zie dat ze zo verrast is, zich zo bijzonder voelt. Dan is mijn missie geslaagd en slaat mijn hart een sprongetje over.


Toen Rox mij ten huwelijk vroeg wilde ik natuurlijk ook iets super bijzonders voor haar doen. De afgelopen jaren verraste ik haar zeer regelmatig met romantische uitjes, bijzondere cadeautjes en romantische verrassingen. Dit keer was het onze trouwdag, ik moest toch wel iets bedenken wat dit alles overtrof. Na heel veel brainstormen dacht ik, wat is er nou mooier en romantischer dan ons leven samen? Als ik nou iets kan bedenken wat ons leven samenvat, alle mooie verliefde momenten laat zien.


Dat is het, ik maak een film van ons leven. Ik wilde dit niet alleen aan haar maar aan al onze gasten laten zien, ons leven en liefde delen met al onze dierbaren. Ik wilde haar verrassen, tegelijkertijd laten zien hoe mooi de afgelopen jaren geweest waren en hoeveel bijzondere, mooie en verliefde momenten wij samen beleefd hebben.


We filmden eigenlijk al best veel tijdens onze bijzondere uitjes, romantische stedentrips, weekendjes weg, stapavondjes maar ook gewoon zomaar, in de auto tijdens het rijden.

Rox houdt er van om alles vast te leggen op camera, ik had daardoor al veel materiaal om mee te werken. Toch wilde ik wat toevoegen wat ervoor zou zorgen dat dit idee nog leuker en unieker werd dan het al was. Het moest iets extra’s hebben, zoals ik vind dat alles wat ik doe op het gebied van romantiek en liefde iets extra’s moet hebben.


Hoe leuk zou het zijn om met een verborgen camera te gaan filmen en stiekem al onze mooie momenten vast te leggen. Maandenlang ben ik bezig geweest met het verborgen filmen van onze dates en uitjes. Het was ook direct weer een goede reden om wat extra romantische uitjes te plannen en veel leuke bijzondere plekken te bezoeken. Iedere keer was het weer spannend, valt het niet op, ziet ze de camera niet? Na het filmen, elk momentje wat ik alleen had, benutte ik direct om de beelden te bekijken.


Knippen, plakken, muziek er onder, volgorde veranderen, net zolang totdat het voor mijn gevoel perfect was. Het kostte mij heel erg veel geduld, ik kon uren bezig zijn met het perfectioneren van de volgorde of het precies op tijd laten starten van de muziek.

Ik ben van nature een perfectionist, dit was mijn trouwdag, dit moest nog perfecter worden dan perfect.


Uiteindelijk is dit gelukt, het was meer dan perfect, het was het meest romantische, liefdevolle cadeau ooit. Niet alleen had zij tranen in haar ogen en viel ze van de ene verrassing, tijdens het kijken, in de andere, ook onze dierbaren hielden het niet droog, ze lachten om de leuke grappige momenten uit ons leven en voelden wat traantjes prikken op de romantische momenten waarop de beelden zoveel liefde en geluk uitstraalden dat ze even moesten slikken om het droog te houden.

Op dat moment voelde mijn vrouw zich naar eigen zeggen, de meest speciale persoon op aarde.


Zelfs nu 4 jaar later, heel veel mooie momenten en honderden bijzondere dates verder, kijken wij samen nog weleens naar deze film en realiseren we ons altijd weer, hoe mooi ons leven toen was en hoe extra mooi ons leven nu is.